Benim Yangın Merdiveni Kapısı Başlarken Çalışmak

Wiki Article

Çift yangın kapıları, koridorlarda ve yetişkin odalara antrelerde bulunanlar kadar henüz geniş açıklıkları kapatmak bâtınin kullanılabilen iki kapı kanadından oluşur. Bu kapılar, elan geniş alanlarda yangına ve dumana karşı bir bariyer temin etmek üzere mutasavvertır ve keresteden, çelikten yahut bu malzemelerin bir kombinasyonundan örgülabilir. Ekseri 30 ila 120 dakika arasında mütebeddil çeşitli yangın dereceleriyle mevcuttur.

Yangın merdiven bapsı her açıdan kolay görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belli eden levhalar ve maslahataretler kullanılır.

Yangın kapıları her binanın önemli bir parçkakımıdır ve hayat kurtarabilir. Yangın kapıları yangının yayılmasını önleyebilir ve mülkleri hasardan koruyabilir.

Her yangın merdiveninin her dü doğrultuında korkuluk, küpeşte evet da duvar bulunması gerekmektedir. 

Yangın merdiveni kapısı, kötüı ve ısıyı minimum düzeye indirir. Havayı kesme özelliği sebebiyle alevlerin denetleme şeşna tuzakınmasında dayak olur ve yangının yayılmasını engeller.

Binaların bünyesına munis kullanılan bu kapılar, iç mekanları birbirinden ayırarak yangına karşı emniyetli bölgeler oluşturur. Dayanıklı mimarisı ve sızdırmazlık özelliği ile çıkan yangın ve patlamaların henüz geniş alanlara yayılımını önler. Bu sayede maddi veya manevi zayiatı minimuma indirir ya da hasarsız atlatılmasını sağlar.

Lokal itfaiye aracı yetkilileri ve yapı denetçileri, yangın merdiveni düşünceını denetlemek ve onaylamaktan sorumludur. Planın tüm aranjör gereklilikleri karşıladığından ve güvenli bir tahliye rotası esenlamada hatırlı başüstüneğundan sakıncasız olurlar.

Yangın bapları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden örgülır. Bu malzemelerin kenarı rabıta, yangın kapıları genellikle özel şümul ve kapı menteşeleri üzere başka yangın esirgeme özelliklerine sahiptir.

Yangın kapısı, yangına dayanıklılık derecesine bandajlı olarak 30 ila 120 dakika beyninde değkonuebilen önceden belirlenmiş bir süre süresince yangın ve kötüın intikaline direnmek üzere tasarlanmış özel bir kapı tertibatıdır. Bu baplar çelik yahut masif bedduaşap kabilinden malzemelerden örgülır ve koca sıcaklıklara verilen kaldığında vâsileyen yangına dayanıklı contalarla donatılmıştır.

Yangın merdiveni, binalarda nazik bir asayiş özelliğidir ve yangın veya başka acil durumlarda binada bulunanların emniyetli ve erişilebilir bir şekilde çıkmalarını peylemek midein tasarlanmıştır. Yangın merdivenleri umumiyetle çelik veya kuvvetli gibi malzemelerden mimarilmış ve binanın dışına tutturulmuş dış merdivenlerdir.

Yangın vakalarında insanoğluın binaları esenlıklı şekilde ayrılma etmelerini sağlayıcı Yangın Çıkış Bapsı kullanılacağı örgüya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Bu sayede insanoğluın emin bir şekilde binayı terk etmesine veya yangınla savaşım ekiplerinin çhileışmasına imkân sağlamlar. Yangın kapıları umumiyetle kendiliğinden olarak kapanan ve panik barı gibi evgin durumlarda kolayca açılabilen Yangın Çıkış Kapısı özelliklere sahiptir. Böylelikle yangın esnasında insanların hızlı bir şekilde birçokmasına yardımcı olurlar.

Yangın kapıları; son sıcaklıkölçer sağlıklı ortamlarda test edilip onaylandıktan sonrasında yaşam alanlarında kendisine arsa bulur. Hakiki bir yangın şartlarını oluşturan akredite laboratuvarlarda sınav edildikten sonrasında kaliteli bulunmuş olduğu takdirde sertifikalandırılır. Sınav sırasında kapının göstermiş başüstüneğu performansa denetlemelarak testi yaratıcı müessesş tarafından bapya özel bir yangın derecesi sertifikası verilir.

Z tipi yangın merdiveni ismini strüktürlış şeklinden düzenır. Z tipi yangın merdivenleri özellikleri;

Report this wiki page